Screenshot 2023 07 04 At 10.19.51

Bladnoch Samhla Collection

Samhla /sãũLə/ zelfstandig naamwoord ‘Symbool’ of ‘gelijkenis’ in Schots-Gaelisch. De Samhla Collection is een familie van zeldzame en ultra-zeldzame single malt whisky’s van Bladnoch Distillery die drie generaties symboliseert in vintage vorm: 1966, 1990 en 2008. Net als leden van een familie heeft elke uitdrukking een gelijkenis – het typische Lowlands-kenmerk van Bladnoch – maar ze zijn ook totaal uniek op zichzelf.

Na bijna 200 jaar legendarische geschiedenis werd Bladnoch Distillery in 2015 weer tot leven gewekt door David Prior en zijn wonderbaarlijke passie voor Scotch Whisky. De Samhla-collectie is de belichaming van authentieke menselijke relaties die opnieuw een licht werpt op Lowlands-whisky. Elke generatie laat zijn nalatenschap na. Ze brengen hulde aan de vaardigheden van vorige generaties. Bij Bladnoch vertrouwen ze erop dat de fundamentele waarheden die hen vandaag leiden, weerspiegelen wat ze doen. Ze vertrouwen erop dat de nalatenschap toekomstige generaties duidelijkheid en wijsheid zal verschaffen. Familie is tenslotte de reden van ons bestaan, zowel bij ons als bij Bladnoch.

Screenshot 2023 07 04 At 10.20.11

Bladnoch The Prior

Als vertegenwoordiger van het heden, komt de vintage uit 1990 uit een fenomenaal Spaans eikenhouten vat, een Pedro Ximénez Butt. Gedistilleerd in 1990, hetzelfde jaar dat David Prior zijn ondernemersreis begon, die hem tot op de dag van vandaag leidde als eigenaar van deze historische Scotch-distilleerderij. David werd in 2015 de eigenaar van de distilleerderij met een visie om de distilleerderij te herstellen als het hart van de lokale gemeenschap. Het succes is bereikt dankzij zijn visie en de moed om zijn team door uitdagingen te leiden om op te bouwen wat we vandaag zien.

Neus: Rijk aan zoethoutsticks, gedroogde abrikozen en donkere dadels. 
Smaak: Donkere dadels met amandelen en subtiele kruidnagel. 
Afdronk: Lang en Viskeus met een Lichte Peperigheid. 
Vat type: Spaanse Eik, Pedro Ximénez Butt 
Outturn: 50 flessen 
Vatnummer: 7005
Screenshot 2023 07 04 At 10.20.21

Bladnoch The Sage

Deze whisky, die de toekomst vertegenwoordigt, werd getrokken uit twee perfecte American Oak Red Wine Hogsheads, gedistilleerd in 2008, het jaar waarin de dochter van David Prior, Sage, werd geboren. Wanneer Bladnoch whisky maakt, denken ze aan de toekomst en zorgen ze ervoor dat hun whisky’s nog tientallen jaren houdbaar zijn. In onze magazijnen leggen ze innovatieve vaten van de hoogste kwaliteit neer, zodat ze op een dag een ‘schatkist’ whisky kunnen overhandigen aan de volgende generatie. ‘We kennen de wereld niet die ze over tientallen jaren zullen erven, maar we doen ons best om ze alles te bieden wat ze nodig hebben om succesvol te zijn op hun eigen reis.’

Neus: bloemige kruiden met donkere kersen in chocolade, 
hints van kaneelstokjes en honing. 
Smaak: Zwarte Kersen, Met Aardbeienjam en Gebarsten Zwarte Peper. 
Afdronk: Fruitig met zwarte peperwarmte. 
Vat type: American Oak, Red Wine Hogshead 
Outturn: 100 flessen 
Vatnummers: 107 & 137

Interesse?

Mail naar info@monkwhisky.com, de verwachte prijzen van de bottelingen zijn:

 

Bladnoch The Prior: €11.599,99

Bladnoch The Sage: €5799,99

Bladnoch Dragon Series I-II-III-IV-V 5x70cl

  • Fruitig, Kruidig
  • Schotse whisky
  • Single malt whisky
  • 350cl
 549,99 Bekijk product
Deel dit artikel