48 Jaar Oude Johnnie Walker Masters Of Flavour

48 Jaar Oude Johnnie Walker Masters of Flavour

De Johnnie Walker Masters of Flavour collectie is een reeks unieke en beperkte uitgaven van blended Scotch whisky’s, die zijn samengesteld door de meester blenders van Johnnie Walker. Elke whisky in deze collectie is een eerbetoon aan de traditie en kunst van het blenden en is ontworpen om de consument een unieke en onvergetelijke smaakervaring te bieden. Dit is de derde en laatste uitgave in de Johnnie Walker Masters-serie, na The Johnnie Walker Master’s Edition en Johnnie Walker Master’s Ruby Reserve.

Johnnie Walker Masters Of Flavour Blend 70cl 418 Compleet 3 Blog

Geschiedenis van Johnnie Walker

Johnnie Walker is een van de oudste en meest bekende merken op het gebied van blended Scotch whisky’s. Het bedrijf werd opgericht in 1820 door John Walker in de stad Kilmarnock in Schotland en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde leider in de whisky-industrie. Johnnie Walker staat bekend om de consistente kwaliteit en het onderscheidende karakter van haar blended whisky’s, die zijn samengesteld uit een zorgvuldige selectie van malt- en graanwhisky’s uit de verschillende regio’s van Schotland.

Distilleerderij en productieproces

Het productieproces van Johnnie Walker Scotch Whisky begint met de selectie van verschillende malt- en graanwhisky’s, die afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen in Schotland. Deze whisky’s worden vervolgens geblend en gerijpt in onder andere ex-sherryvaten, waardoor de smaken en aroma’s zich verder ontwikkelen. Het resultaat is een unieke, complexe en verfijnde smaak, die de kunst van het blenden en het rijpen tot een hoogtepunt brengt.

Johnnie Walker 48 Years Masters of Flavour 41,8%

  • Kruidig
  • Schotse whisky
  • Blended whisky
  • 70cl
 21.999,99

De 48 Jaar Oude Blended Scotch Whisky

De Johnnie Walker Masters of Flavour 48 Jaar Oude Blended Scotch Whisky is een zeer zeldzame whisky, met slechts 288 flessen beschikbaar. Deze whisky is samengesteld uit bijzonder zeldzame whisky’s die minimaal 48 jaar gerijpt zijn en afkomstig zijn van de “ghost”-distilleerderijen Port Dundas, Brora, Glen Albyn en Glenury Royal. 

De 48 Jaar Oude Blended Scotch Whisky is een ware traktatie voor de smaakpapillen. De geur van deze whisky is zacht en mild, met tonen van zeewier en zilte lucht, gevolgd door rijke fruitaroma’s van gedroogd fruit. In de neus blijft de smaak van melasse hangen en doet het denken aan gebonden boeken, voordat de rook zachtjes in de neus wordt opgenomen.

Wanneer het op de tong ligt, ontvouwen zich rijke fruitsmaken, met een explosie van krenten. Dit wordt gevolgd door een zacht kruidig gevoel met tonen van kaneelachtige appels, steranijs, geplette peperkorrels en verwarmende eikenhouten sintels. Golven van gebakken karamel en rijke butterscotch versterken deze smaken, voordat de afdronk eindigt in een zachte en verwarmende rook.

Aanbevelingen en pairings

De 48 Jaar Oude Blended Scotch Whisky is het best te drinken op kamertemperatuur, zonder ijs of water toe te voegen, om de volle smaken en aroma’s ten volle te waarderen. Het is een perfecte drank voor bijzondere gelegenheden en een goed alternatief voor degenen die op zoek zijn naar een verfijnde en complexe smaakervaring. Het is aanbevolen om deze whisky te combineren met gerookte producten, zoals ham of kaas, of met chocolade-desserts om de smaken nog meer te versterken.

De Johnnie Walker Masters of Flavour 48 Jaar Oude Blended Scotch Whisky is een unieke whisky die is ontworpen om whiskyliefhebbers een onvergetelijke smaakervaring te bieden. Deze whisky is een eerbetoon aan de traditie en kunst van het blenden en de rijping en is een must-try voor iedereen die op zoek is naar een verfijnde en complexe smaak. Of je nu een whisky-kenner bent of op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, de Johnnie Walker Masters of Flavour 48 Jaar Oude Blended Scotch Whisky is de perfecte keuze.

Deel dit artikel