Talisker 10 Years Single Malt 70cl 458
Talisker 10 Years Single Malt 70cl 458 Doos
Talisker 10 Years Single Malt 70cl 458 Compleet
Talisker 10 Years Single Malt 70cl 458
Talisker 10 Years Single Malt 70cl 458 Doos
Talisker 10 Years Single Malt 70cl 458 Compleet

Talisker 10 Years 45,8%

 • Turfig
 • Schotse whisky
 • Single malt whisky
 • 70cl

 45,99

Talisker 10 Years is een krachtige, rokerige malt whisky. Deze whisky komt van de enige destilleerderij op het Schotse eiland Skye. Een lieveling van velen.


Algemene informatie

Productbeschrijving

Talisker 10 Years is een malt whisky, afkomstig van het Schotse eiland Skye. Wist je dat dit de enige malt whisky van dit eiland is? Toen je over-, over-, overgrootvader leefde, was deze whisky al in omloop. Of hij de kans had om ‘m te proeven? Dat is maar de vraag. Jij hebt die kans in ieder geval wel. Talisker whisky vindt zijn oorsprong namelijk al in het jaar 1830 en doet het nog steeds erg goed. Deze krachtige en tegelijk rokerige whisky is de lieveling van velen. Wist je dat Talisker voor ‘hellende rots’ staat? Dit is een verbastering van het Noorse ‘Thalais Gair’. Een unieke naam voor een minstens zo unieke whisky. Welke Talisker ga je hierna proberen?

Talisker 10 Years Single Malt 70cl 458 Doos

 • Smaak boomgaardfruit Boomgaardfruit
 • Peat Gc95501d3d 1280 Turf
 • Seaweed Zeewier
 • Blackpepper Zwarte peper
Hoe het smaakt

Smaaknotities

Tijdens het drinken van whisky, let je op drie elementen: geur, smaak en afdronk. De geur van deze Talisker is overheersend fris en erg geurig. De boventoon wordt gevoerd door scherpe rook. Erdoorheen ruik je appel- en perenschillen, gecombineerd met zeezout en zeewier. In je mond proef je de rokerige turf, samen met een knetterende zwarte peper en een vleugje pekel. De schillen van het boomgaardfruit zorgen voor een mooi evenwicht. Talisker 10 Years kent een langdurige afdronk met een zoete onderlaag, die tintelt in je keel.

Islands
Herkomst

Schotland, Islands

Vlag Schotland

Deze whisky is afkomstig van de Schotse Islands. Officieel gezien zijn de Schotse Islands geen losstaande regio. Ze vallen namelijk onder de Schotse Highlands. Toch zit er een groot verschil in de smaak van een doorsnee Highlands whisky, ten opzichte van een Islands whisky. Zo zijn Island whisky’s rokeriger, dankzij een hoog turfgehalte in de grond en het water. Verder inlands, in de Highlands, merk je dat de whiskysmaken aanzienlijk veranderen. Enkel het Schotse eiland Islay is buitengesloten uit de Islands regio en wordt neergezet als opzichzelfstaande regio. Overige regio’s in Schotland zijn Speyside, Campbeltown, Highlands, Islay en de Lowlands.

Je ervaring delen Wat is je ervaring met de whisky Talisker 10 Years 45,8%?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaring met deze whisky ? en help andere whiskyliefhebbers.
Specificaties

Etiketinformatie

 • Extra informatie Distilleerderij

  Veel whiskymerken dragen de naam van de distilleerderij. Toch is dat niet bij alle whisky’s het geval. Sommige distilleerderijen produceren meerdere whisky’s met ieder een eigen naam. Lees je hier één naam? Dan zijn de distilleerderij en het merk gelijk aan elkaar. Bij twee namen, lees je eerst de distilleerderij en daarna het merk. Zo maken we het makkelijk voor je. Daarnaast weet je precies in welke distilleerderij deze whisky is gemaakt en welk(e) merk(en) je hier vindt.

  Distilleerderij / Merk
 • Extra informatie Herkomstregio

  In Schotland gaan ze nog iets dieper in op de afkomst van hun whisky’s. Zo is het land onderverdeeld in verschillende regio’s, namelijk Highlands, Islay, Campbeltown, Lowlands, Speyside en Islands. Elke regio heeft eigen distilleerderijen met unieke stookmethoden, smaaknotities en bovenal heerlijke whisky’s. Lees uit welke Schotse regio deze whisky komt.

  Herkomstregio
 • Extra informatie Land

  Ieder land is trots op hun eigen geproduceerde whisky’s. Om een Jameson whiskey vragen in Schotland of een The Glenlivet whisky in Ierland, is vloeken in de kerk. Het land waar de whisky vandaan komt, is deels van invloed op de smaak. In elk land gebruiken ze verschillende methodes om de lekkerste whisky’s te maken. Hier lees je uit welk land de whisky komt die je voor je neus hebt.

 • Extra informatie Soort

  Er zijn veel verschillende soorten whisky te vinden. Elke distilleerderij maakt gebruik van eigen stookmethoden. Ook speelt mee of een whisky afkomstig is uit één of meerdere distilleerderijen. Daarnaast vind je verschillende soorten whisky, afhankelijk van het land waar deze vandaan komt. Proef het verschil tussen een malt, blended, single pot of bourbon. Je weet nu in ieder geval onder welke whiskysoort deze fles valt.

 • Inhoud
  70cl
 • Alcoholpercentage
  45.8%
 • Leeftijd
  10 jaar
 • Profiel
  Turfig
 • Single Cask
  Nee
 • EAN
  5000281005416
 • Casknummer
  -
Hoe het werkt

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt bezorgd?

  Bestel je een fles whisky voor 12.00 uur? Dan verzenden wij dezelfde dag nog. Levertijden kunnen afwijken in het weekend. Je ontvangt een orderbevestiging en een track en trace code per mail. Daarmee hou je de levering van je whisky in de gaten. 

 • Hoe plaats ik een bestelling bij Monk?

  Heb je een mooie fles whisky gevonden? Voeg deze toe aan je winkelwagen. Druk daarna op afrekenen. Vul je persoons- of bedrijfsgegevens in. Ook is het mogelijk om een account aan te maken. Zo hoef je je gegevens in de toekomst niet nogmaals in te vullen. Selecteer na het invullen van je gegevens de gewenste betaalmethode. Lees en accepteer de algemene voorwaarden en betaal het product. Na betaling is je bestelling afgerond. Hiervan ontvang je de orderbevestiging per mail.

 • Hoe duur zijn de verzendkosten?

  Voor elke bestelling onder de €150,- betaal je €6.95 verzendkosten. Bestel je voor minimaal €150,- aan whisky bij Monk? Dan betaal je geen verzendkosten.

 • Met welke betaalmethoden kan ik betalen?

  Het is mogelijk om je betaling bij Monk via de volgende betaalmethoden uit te voeren:

  • iDeal
 • Ontvang ik de fles(sen) in hun originele verpakking?

  Ja, je ontvangt de flessen in bijna alle gevallen in originele verpakking. Wanneer dit niet het geval is, dan zullen we je hiervan op de hoogte brengen.

 • Ontvang ik garantie op mijn aankoop?

  Bij een beschadigd of kapot product graag zo spoedig mogelijk contact opnemen met ons. We zijn te bereiken via info@monkwhisky.nl of via het telefoonnummer 050 305 9470 Bestellingen kunnen binnen 14 dagen worden geretourneerd mits ongeopend.