Wat zijn de 5 duurst verkochte whisky’s ter wereld?

Ook in de whiskymarkt is vraag en aanbod de belangrijkste prijsbepaler. Door de steeds hogere vraag naar whisky stijgt de prijs steeds sneller. Het is dus niet gek dat whisky in de winkel steeds duurder wordt.

De allerduurste whisky’s ter wereld worden vaak niet in de winkel verkocht, maar op veilingen. Vaak is dit whisky uit een vergane periode en whisky die niet meer gemaakt kan worden. Dit zorgt ervoor dat deze flessen gewild zijn bij liefhebbers en verzamelaars.

Daarom zal je de duurste whisky’s ter wereld bij veilingen vinden.

De 5 duurst verkochte whisky’s.

 1. The Macallan 1926 60 Years old – $ 1.9 miljoen
 2. The Macallan Michael Dillan 1926 60 Years old – $ 1.5 miljoen
 3. The Macallan Valerio Adami 1926 – $ 1.1 miljoen
 4. The Macallan Peter Blake 1926 60 Years old – $ 1.04 miljoen
 5. The Macallan “M” – $ 964.000

Prijzen schieten omhoog bij veilingen

In de winkel merken we dat whisky’s steeds duurder worden. Stijgende kosten van gas, glas en granen gecombineerd met stijgende exportkosten zorgen ervoor dat veel flessen duurder worden. De grootste prijsstijgingen vinden plaats op veilingen. Mensen bieden tegen elkaar op, waardoor de prijs die wordt betaald niet altijd representatief is voor de echte waarde. ‘Het is wat de gek ervoor geeft.’

Het uitbrengen van limited editions zorgt ervoor dat veel flessen worden doorverkocht voor een hogere prijs dan die ze in de winkel hadden. Door de vaak beperkte oplage en soms eenmalige uitgave zijn deze flessen populair bij liefhebbers.

De allerduurste whisky’s komen niet alleen

Wil je echt de allerduurste whisky’s hebben? Dan kom je uit op de Ierse The Emerald Isle Collection of Schotse Isabella’s Islay Collection. Deze whisky’s gaan voor respectievelijk 1.6 en 4.8 miljoen pond over de toonbank.

Dit is alleen geen eerlijke vergelijking met de eerder genoemde whisky’s. De Emerald Isle Collection komt met een Fabergé-ei van 18 karaats goud en smaragden. De Isabella’s Islay Collection zit in een fles van 5.000 diamanten, 250 robijnen en twee staven witgoud.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de duurste whisky ter wereld?

  De duurste whisky ter wereld is The Macallan 60 Years uit 1926. Deze zeldzame single malt whisky werd in 2019 geveild voor 1.9 miljoen dollar.

 • Uit welk land komen de duurste whisky’s?

  De duurst geveilde whisky’s komen vaak uit Schotland. Door de rijke historie zijn Schotse whisky’s zeer gewild. Dit is het land waar de verfijnde single malts zijn doorgebroken.

 • Welk merk maakt de duurste whisky’s?

  De whisky’s van Macallan komen vaak voor in de lijstjes met dure whisky’s. Vooral de oudere flessen uit de jaren 20 zijn aanzienlijk meer geld waard dan toen ze uitgebracht werden. Dit komt omdat Macallan 1 van de eerste distilleerderijen was die single malts uitbracht, in een tijd dat blends nog populairder waren. Door de hoge kwaliteit en toegankelijkheid van het merk zijn de whisky’s van Macallan populair bij de liefhebber en verzamelaar.

Deel dit artikel