Kies een lekkere whisky voor het kerstdiner!

De lekkerste whisky tijdens het kerstdiner

Er is altijd wel een moment te vinden om een nieuwe fles whisky open te trekken. Heerlijk in je eentje op een regenachtige avond of gezellig samen met vrienden of familie. Éen moment in het jaar springt er altijd uit. Zodra de winter net is begonnen, komen we met familie samen tijdens het kerstdiner. Vaak is het koud. Een mooi moment om je op te warmen met een heerlijke whisky.

Maar welke whisky drink je bij welk gerecht? Daar duiken we in deze blog dieper op in. Lees over de beste whisky tijdens het kerstdiner. In deze blog nemen we Franse kok en schrijfster Martine Nouet als voorbeeld. Zij kookt niet alleen voortreffelijk, ze is ook nog eens liefhebber van whisky.

2 whisky glazen

Zalmgerechten met Glenmorangie 10 Years

Een heerlijk stuk vis doet het altijd goed tijdens kerst. Zalm is een geliefde vissoort van veel mensen. Of je nu een heerlijke moot zalm stoomt in aluminiumfolie, licht aanbakt in de pan of rauw eet: het is genieten. Van plan om een gerecht met zalm te maken tijdens kerst? Haal een fles Glenmorangie 10 Years in huis. Een relatief jonge single malt whisky, gerijpt in bourbonvaten, laat je nog meer genieten van de zalm. Spoel de zalm weg met een licht brandende Glenmorangie. Dat is past een kerstfeest.

Glenmorangie 10 years 40%

  • Fruitig
  • Schotse whisky
  • Single malt whisky
  • 70cl
 41,99

Hertgerechten met Aberlour A’Bunadh

Niet iedereen houdt van vis. Voor anderen is kerst bij uitstek hét moment om een goed stuk wildvlees op tafel te zetten. Wat dacht je van een heerlijke hertenfilet met kastanjes, wilde paddenstoelen en wortels? Een fantastisch gerecht waar ook Martine Nouet van gaat watertanden. Het is zelfs mogelijk om het hertenvlees licht te marineren in whisky.

Daarvoor adviseren we om een fles Aberlour A’Bunadh te gebruiken. Deze whisky rijpte in sherryvaten en die combinatie werkt uitstekend in combinatie met het hertenvlees. Maak je op voor een intense smaaksensatie. Zet er gerust een dram Aberlour A’Bunadh ernaast om het geheel af te maken.

Aberlour A'Bunadh Alba 62,7%

  • Schotse whisky
  • Single malt whisky
  • 70cl
 89,99

Chocoladetoetjes met Cragganmore Distiller’s Edition

Ook tijdens het dessert is het niet ongebruikelijk om whisky te drinken. Je kunt zelf een heerlijke Irish coffee maken als toetje en daar slok voor slok van genieten. Maar je kunt ook een heerlijke chocolade crème brûlée maken met kersen. Het zoete van de chocolade en de kersen gaan goed samen met een glas Cragganmore Distiller’s Edition.

Een heerlijke, fruitige whisky, gerijpt op oude portvaten, zorgt voor een mooie harmonie. Puur genot om het kerstdiner mee af te sluiten. Op naar volgend jaar.

Deel dit artikel