Top5 Japanse Whisky Header

De 5 beste Japanse whisky’s

Bij whisky denk je al gauw aan landen uit het Verenigd Koninkrijk. Vooral in Schotland en Ierland vind je veel distilleerderijen, die de meest uiteenlopende whisky’s produceren. Toch houd de wondere wereld van whisky daar niet op. In veel andere landen staan distilleerderijen die whisky produceren. Zelfs in Nederland. In deze blog focussen we ons op een ander land, waar ze ook heerlijke, unieke whisky’s produceren: Japan. Mocht je jezelf in de positie vinden om een Japanse whisky te proberen, helpen we je graag een eindje op weg. We selecteerden de 5 beste Japanse whisky’s, waarmee je altijd een goede fles in huis haalt. Geen zorgen, het maakt niet uit welke van deze whisky’s je probeert. De volgorde is geheel willekeurig.

De beste Japanse whisky’s

Suntory Toki

Suntory Toki is niet alleen een bekende Japanse whisky, het is ook nog eens een hele goede. Dit is een blended whisky, opgebouwd uit whisky’s van drie Japanse distilleerderijen: Suntory’s Hakushu, Chita en Yamazaki. Toki is het Japanse woord voor tijd. Zodra je een dram van deze whisky inschenkt, is het de bedoeling dat je hier rustig bij gaat zitten. Reflecteer over het leven en droom weg bij iedere slok. Suntory Toki is ook nog eens een betaalbare whisky en gebotteld in een minimalistische, vierkante fles. Bij deze whisky gaat het niet om de fles, maar om de inhoud. Verwacht een granige, licht kruidige whisky met hints van appel, honing en pepermunt. Heerlijk voor de neus én mond.

Nikka from the Barrel

Nikka from the Barrel is ook zo’n Japanse parel. Deze Japanse blended whisky bestaat uit meer dan 100 verschillende batches malt- en graanwhisky’s. Allemaal individuele onderdelen, die in het laatste vat samenkomen tot een gebalanceerd geheel. Ook deze Japanse whisky is betaalbaar en een mooie instapwhisky van dit land. Nikka from the Barrel is vol van smaak en heeft een zoete geur van perzik, met lichte kruiden erdoorheen. Met een lange afdronk geniet je extra van al die individuele tinten. Al met al een mooie harmonie. 

Hibiki Japanese Harmony

In een duurder segment binnen de Japanse markt, vind je de Hibiki Harmony. Opnieuw een rijke, blended whisky, vol van smaak. Deze mengelmoes van mout- en graanwhisky’s, rijpt in maar liefst vijf vaten. Het gaat om diverse Amerikaanse wit-eiken, sherry en Mizunara-eiken vaten. In tegenstelling tot de 100 verschillende whisky’s in Nikka from the Barrel, bestaat Hibiki Harmony uit slechts tien verschillende whisky’s. Meer dan voldoende om ook hier een krachtige whisky neer te zetten. Hibiki Harmony komt uit dezelfde distilleerderij als Suntory Toki en is fruitig van geur, maar meer houterig van smaak. Een heuse achtbaan voor je zintuigen.

Nikka Coffey Malt

Alweer een Nikka whisky? Jazeker! Nikka Coffey Malt is een volle Japanse single malt whisky. De stills van deze whisky zijn in Japan immens populair voor toepassingen in blended whisky’s. Toch is deze whisky van zichzelf erg lekker en zeer goed ontvangen door liefhebbers van whisky. Nikka Coffey Malt is in het jaar 2013 ontstaan en sindsdien niet meer weg te denken uit de whiskywereld. Met geurrijke citrusvruchten die de boventoon voeren, opgevolgd door een houtachtig, maar zoete smaak. Nikka Coffey Malt is een pareltje. Een uitzonderlijk goede Japanse whisky. De ideale opvolger na het proeven van een Nikka from the Barrel.

Nikka Coffey Malt 45%

  • Japanse whisky
  • Single malt whisky
  • 70cl
 65,99 Bekijk product
Beste 5 Japanse Whisky

Hakushu Distiller’s Reserve

Als laatste op onze lijst vind je Hakushu Distiller’s Reserve. Deze volle, rijke single malt whisky maakt écht indruk op de drinker. Deze whisky is afkomstig uit de gelijknamige Hakushu distilleerderij, aan de voet van de berg Kaikomagatake. Het is een echt kruidige whisky met lichte pepermunt. Ook de smaak is kruidig met daardoorheen een zoetje. De afdronk is aangenaam rokerig en duurt lang. Een uiteenlopende whisky met gebalanceerde smaken. De ideale afsluiter van deze lijst.

The Hakushu Distiller's Reserve 43%

  • Fruitig
  • Japanse whisky
  • Single malt whisky
  • 70cl
 129,99

Welke Japanse whisky vind jij lekker?

Hierboven lees je over de – volgens ons – 5 beste Japanse whisky’s. Daarnaast zijn er nog talloze andere whisky’s om eens te proberen. Ieders smaak is natuurlijk anders.

Deel dit artikel